5 makkelijke en gezonde ontbijt gerechten zonder BROOD voor het hele gezin

De mensen die mij persoonlijk kennen weten dat ik nauwelijks brood eet. Als ik ontbijt met brood heb ik binnen het uur alweer trek en blijf ik de rest van de dag snacken. Als ik zeg dat ik bijna nooit brood eet zijn de meeste verbaasd. Ze vragen dan altijd meteen, wat eet je dan? Mijn antwoord is dan standaard, wat niet? We zijn zo gewend aan de bruine boterham met boter en kaas, maar er is zoveel meer. Ik heb zo’n beetje alles geprobeerd de afgelopen jaren, van havermoutpap, smooties, protein shakes, noten met vlees en alleen fruit en alle variaties die je kunt bedenken. Na mijn idee moet het eten van een ontbijt vooral makkelijk zijn en niet te veel extra moeite kosten, anders is het lastig volhouden. Zeker met een paar kinderen die naar school moeten wil je een ontbijt dat snel is en voldoende energie geeft voor de ochtend.

Hieronder geef ik 5 lekkere en vooral makkelijke gerechten die je kunt eten als ontbijt. De benodigdheden kun je aanpassen aan de hand van het aantal personen en behoeften. Deze benodigdheden zijn gebaseerd op één volwassen man.

1. Havermout banaan pannenkoeken

Benodigdheden:
• 1 banaan (rijp)
• 50 gram havermout
• 1 ei
• 1 eetlepel kokosolie
• Eventueel een klein beetje amandelmelk

Bereiding:
Prak de banaan met een vork, voeg daar de andere ingrediënten aan toe. Doe een klein beetje kokosolie in de pan en bak hierin de pannenkoeken goudbruin aan beide kanten. Het is het makkelijkste als je 3 of 4 kleine pannenkoekjes in de pan maakt, hierdoor kun je ze makkelijker omdraaien. Dit gerecht kan wat langer duren, dit is een lekker gerecht voor in het weekend.

2. Bosvruchten smoothie

Benodigdheden:
• 1 banaan (rijp)
• 1 kopje bevroren bosvruchten
• 200 ml amandelmelk

Bereiding:
Doe alle ingrediënten in de blender en mix het. Een bosvruchten smoothie is een super makkelijke manier om veel vitamines binnen te krijgen op een snelle manier. Ik kies zelf voor amandelmelk, omdat ik niet een fan ben van koemelk. Je kunt hier alle soorten melk gebruiken die je wilt.

3. Omelet met groente

Benodigdheden:
• 2 eitjes
• Halve paprika en courgette in stukjes
• Klein beetje amandelmelk
• Zout en peper
• 1 theelepel kokosolie

Bereiding:
Breek de eitjes open en doe die in een kommetje, voeg hier de melk aan toe en meng het goed. Zet een pan op het vuur met een beetje kokosolie erin. Doe het eimengsel in de pan en voeg de stukjes paprika toe en wacht tot het ei gaar is. Voeg eventueel zout en peper toe naar smaak.

4. Chocolade milkshake

Benodigdheden:
• 2 bevroren bananen
• 200 ml kokosmelk of amandelmelk
• Cacao poeder

Bereiding:
Doe alle ingrediënten in de blender en mix het. Zorg ervoor dat er geen stukjes meer in zitten. Schenk het in glazen en drink het meteen op. Zorg ervoor dat je een blender gebruikt die sterk genoeg is voor bevroren fruit. Dit is mijn favoriete ontbijt ooit, het smaakt als een echte milkshake. Zorg ervoor dat je de bananen in stukjes of plakjes invriest, hierdoor is het makkelijker te mixen.

5. Havermout pap

Benodigdheden:
• 40 gram havermout
• 1 eetlepel pindakaas (biologisch)
• Handje rozijnen

Bereiding:
Zet de waterkoker aan. Deze methode werkt voor mij het snelst. Doe de havermout, rozijnen en de pindakaas in een kommetje voeg hier het kokende water aan toe en roer goed door. Je kunt zelf de hoeveelheid water toevoegen die wenselijk is. Ik hou er van om mijn havermoutpap niet te waterig te maken. Door dat ik pindakaas en rozijnen toevoeg hoef ik geen melk te gebruiken voor de smaak. Je kunt ook melk in een pannetje opwarmen en de havermout toevoegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *